بررسی بادسنج هواشناسی و کاربرد آن
معرفی بادسنج هواشناسی
حرکت افقی هوا در سطح زمین و در سطوح فوقانی جو را باد میگویند. باد یک کمیت برداری است که با دو عامل جهت و سرعت مشخص میشود. فعل و انفعالات جوی و پدیدههای هواشناسی که تعیین کننده وضع آبوهوا است در مراکز هواشناسی هر منطقه مورد بررسی قرار میگیرد. هواشناسی در سراسر دنیا بهوسیله متدها و روشهای یکسان، طبق یک واحد مشخص در چهارچوب سازمان هواشناسی جهانی (W.M.O) انجام میشود.
جهت محاسبه و دیدهبانی از وسایل و ادوات مخصوص و استانداردی استفاده میشود که یکی از مهمترین آنها بادنما و بادسنج استاندارد است. این ابزار در مراکز هواشناسی جهت اندازهگیری سرعت و وزش باد به کار میرود. بادسنج که به آن آنمومتر نیز گفته میشود، از کلمه یونانی ANEMOS به معنای باد گرفته شده است. بادسنجها از زمان تولید تا کنون تغییرات چندانی نداشتهاند و اساس عملکرد آنها تقریباً به یکدیگر شباهت دارد.
انواع و عملکرد بادسنج هواشناسی
در هواشناسی بیشتر از آنمومتر نوع فنجانی یا دیجیتال استفاده میشود. این محصول باد محیط اطراف را به یک سیگنال استاندارد الکتریکی تبدیل میکند و نتیجه را به نمایشگر انتقال میدهد. در واقع از طریق بادسنج فنجانی و دیجیتال مانند ژنراتورها و یا دینامهای الکتریکی میتوان سیگنال مکانیکی را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرد. بهترین مکان جهت نصب سنسور سرعت باد و یا همان بادنما بالاترین نقطه است. نقطه استاندارد معمولاً 10 متر باید بالاتر از سطح زمین باشد تا بتوان مانیتورینگ دائمی و دقیقی از سرعت و جهت باد داشت. رایجترین بادسنج در حوزه هواشناسی بادسنج فنجانی است که دارای سیستم بسیار ساده و در عین حال کاربری راحتی دارد. برای خرید بادسنج میتوانید مدل اکستچ EXTECH HD300 را انتخاب کنید که در نوع خود کاربردی و مناسب است.