منبع تغذیه خازنی چیست؟
منبع تغذیه خازنی چیست؟
در مقالات قبلی با انواع منابع تغذیه همچون منبع تغذیه خطی، سوئیچینگ، DC و آزمایشگاهی آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم توضیحات مفیدی در مورد منبع تغذیه خازنی در اختیارتان قرار دهیم. این ابزار بدون استفاده از ترانسفورماتور عمل میکند و با استفاده از راکتانس در خازن برای کم کردن ولتاژ شبکه به AC به کار میرود. به طور کلی این منبع از ولتاژ AC کمتری استفاده میکند تا بتواند یک ولتاژ DC ثابت را ایجاد کند. نام لاتین آن Capacitive power supply است که به آن افت گر خازنی نیز گفته میشود.
مزایا
در رابطه با منبع تغذیه خازنی باید دو نکته را مد نظر داشت. اول اینکه این محصول نیاز به ولتاژ قابلتحمل بالا برای خازن همراه با ظرفیت بالا برای جریان خروجی معین دارد. یعنی این نوع منبع فقط باید برای کاربردهای کم توان مورد استفاده قرار گیرد. قیمت منابع تغذیه با خازنهای ولتاژ جریان اصلی و ظرفیت بالا بسیار گرانتر است. نکته دوم این است که هر چیزی که باید به منبع تغذیه متصل شود لازم است با اطمینان بالا عایقبندی شود.
معایب
منبع تغذیه خازنی علاوه بر مزایایی همچون سایز کوچک، قیمت مناسب و کارایی بیشتر، معایبی هم دارد. این دستگاه از خط تغذیه ولتاژ AC ایزوله نیست و با توجه به این مسئله در صورت لمس امکان برقگرفتگی وجود دارد. همچنین این محصول برای کاربردهایی که نیاز به جریان بیشتر از 100 میلیآمپر دارند توصیه نمیشود. اگر به دنبال خرید منابع تغذیه ارزان هستید این مدل مناسب نیست و نسبت به نوع مقاومتی، هزینه بیشتری دارد.
هنگام خرید منبع آزمایشگاهی باید بدانید منبع تغذیه خازنی به دلیل امکان برقگرفتگی و ایزوله نبودن مناسب کار شما نیست. برای خرید هرگونه تجهیزات اندازهگیری و ابزاردقیق میبایستی به نماینده فروش معتبر آن مراجعه کنید. زیرا خرید از منبع معتبر به شما کمک میکند تا علاوه بر دریافت کالای اصل و باکیفیت مناسبترین قیمت موجود در بازار را به دست آورید.